Ένα από τα σημεία της Μήλου που συνδυάζει την σπάνια φυσική ομορφιά με την μεγάλη ιστορία είναι η παράλια Παλιόρεμα, στα ανατολικά του νησιού

Καθώς το σκάφος θα πλησιάζει τον μεγάλο βράχο, θα έχετε την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε μια ποικιλία γήινων έντονων αποχρώσεων σε όλη την κλίμακα του καφέ, κόκκινου και κίτρινου.

Το θειάφι που υπάρχει σε όλη την περιοχή, και χρησιμοποιούνταν για απολύμανση αλλά κυρίως για αντισηπτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, είναι υπαίτιο για την χρωματική αυτή πανδαισία. Και που σε συνδυασμό με την χημική αντίδραση της σκουριάς μας χαρίζουν αυτές τις ποιητικές εικόνες βγαλμένες από πίνακα.

Εκεί στεγάζονταν για χρόνια τα παλιά λατομεία εξαγωγής θείου τα λεγόμενα, θειωρυχεία της Μήλου Αποτελούν ένα από τα γεωλογικά αξιοθέατα μεταλλευτικής ιστορίας του νησιού και μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής βιομηχανικής κληρονομιάς.

Οι εγκαύσεις του είναι χαρακτηριστικό δείγμα ενός τυπικού ορυχείου του μεσοπολέμου, και γνώρισε μεγάλη άνθιση την δεκαετία του 1930.

Παρόλο που έχει να λειτουργήσει από το 1960, διατηρούνται ακόμα, τα βαγονέτα, οι ράγες για τη μεταφορά του θείου από την πλαγιά του βουνού μέχρι το λιμανάκι στη θάλασσα, οι στοές εξόρυξης, τα ερειπωμένα πέτρινα κτίρια και οι πληθώρα από σκουριασμένα εργαλεία.

Απολαμβάνοντας τις βουτιές σας στο απόκοσμο και εντυπωσιακό αυτό σκηνικό, που πλαισιώνεται από την πανέμορφη αμμουδερή και με χρωματιστά βότσαλα παραλία και κρυστάλλινα ζεστά νερά, θα αισθανθείτε σαν να κάνετε ένα νοητό ταξίδι πίσω στο χρόνο.